Het intranet heeft mensen nodig met gespecialiseerde kennis
De Intranet Academy™ omvat de specialistische kennis waar het intranet om vraagt. De modulaire opbouw biedt elke cursist de mogelijkheid om een eigen programma samen te stellen.
Skip Navigation LinksHOME > OPLEIDING  > 
IntranetConnect biedt met de Intranet Academy™ een programma aan van relevante opleidingen en cursussen. Ook bieden we een leerlijn aan voor intranet Managers. Wij voeden de Academy met de ervaring uit onze opdrachten bij diverse soorten organisaties. Met onze actuele programma's bieden wij de kennis en kunde die noodzakelijk is voor een hoogwaardig en modern intranet.

LEERLIJN INTRANET MANAGER
Leerlijn voor de Intranet Manager als verandercoördinator van het Intranet
Het intranet van nu is lang niet meer wat het ooit was. Alle aspecten van internet komen ook binnen de muren van de eigen organisatie. De grenzen worden steeds vager. Intranet wordt ingezet als strategisch instrument voor de dagelijkse werkzaamheden van de medewerker. Communicatie, kennis delen, online samenwerken, sociaal intranet en ‘digital workplace’ zijn tendensen die steeds meer in zwang komen.

De Intranet Manager is een nieuwe functie die steeds meer in opkomst is. Het is een beleidsmatige functie op stafniveau die bij voorkeur geen harde verbintenis heeft met een specifieke afdeling of dienst. De optimale inzet van intranet vergt een functionaris die met gezag en bevoegdheid het ‘venster op het werk’ mogelijk maakt. De Intranet Manager is naast expert ook de coördinator van alle veranderingen die het intranet doormaakt en een strategische plek geeft.

De Intranet Manager is aanvoerder van het ‘Intranet Team’ waarin alle Intranet specialisten hun plek hebben. Een belangrijke functie die voor veel organisaties net zo nieuw als onontbeerlijk is. IntranetConnect biedt een leerlijn Intranet Manager. In deze leerlijn ontwikkelt de toekomstig Intranet Manager zich tot een inhoudelijk verandermanager die de nieuwe intranet ontwikkelingen inventariseert, implementeert en aanjaagt.

Onderstaande competenties gelden voor de intranetmanager:

OMGEVING:

 • intranet stakeholdermanagement
 • bedrijfsprocessen ondersteunen met intranet
 • beïnvloedingsstijlen
STURING:
 • intranet teamontwikkeling
 • virtuele teams
 • internationale samenwerking
 • projectmanagement
OPDRACHT & ROL:
 • intranet werkprocessen
 • begroting
 • jaarplannen en opdrachtgevers
LEREN:
 • intranet innovatie
 • zelf leerlijnen maken voor teamleden
De leerlijn Intranet Manager bevat dus meerdere modules met verschillende leerstijlen waarin klassikaal en individueel leren terugkomt. De leerlijn Intranet Manager van de Intranet Academy is ontstaan in samenwerking met experts en ervaren Intranet Managers uit Nederland en daarbuiten. Het netwerk van docenten past jaarlijks het curriculum aan tijdens de Intranet Academy summer break.

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Pronk of Jan Paul van Vliet voor een kennismakingsgesprek. 

OPLEIDING CONTENTMANAGER
Content analyseren en structureren voor een effectief en doelgroepgericht intranet
OPLEIDING MANAGER INTERNAL SOCIAL MEDIA
Beheer(s)t het sociale media beleid binnen het intranet van strategie tot executie
BASISOPLEIDING WEBREDACTEUR
Verbeter je online redactievaardigheden
VERVOLGOPLEIDING WEBREDACTEUR
Bekwaam je tot specialist in webredactie en online communicatie
OPLEIDING FUNCTIONEEL BEHEERDER INTRANET
Opleiding gericht op het in stand houden van een functioneel en efficiënt intranet
MAATWERK & INCOMPANY
Neem uw eigen situatie als uitgangspunt en maak het specifiek
  DIRECT NAAR